Събитие в Русе за подкрепа на жените с рак на гърдата

Споделена болка, съпричастност и надежда

Среща на женската сила в Русе

СОРОПТИМИСТ Клуб Русе, заедно със Сдружение „Заедно си помагаме“, КОЦ Русе, фондация „Една от 8“ и щедрия спонсор „ABC Breast care“ Germany, организираха невероятно събитие на 12.09.2022 г. Над 40 жени, преживели и борещи се с плашещата диагноза Рак на гърдата, се събраха в Конферентната зала на УМБАЛ Канев, за да чуят как да преодолеят страха, да споделят тревогата си и да съберат кураж една от друга.

Сороптимист Русе Дарение

Сърдечен разговор и дарение

Женската солидарност в подкрепа на жените с рак на гърдата

С много вещина и човечност дамите от „Една от 8“ проведоха семинар – всъщност сърдечен разговор между приятелки. През това време Барбара, Бригите и Рози от „ABC Breast care“, заедно със сестрите от СИ Клуб Русе, СИ Клуб Бояна и дамите от „ЗАЕДНО СИ ПОМАГАМЕ“ подредиха щедро дарение от гръдни протези и сутиени, които след внимателно измерване и проби стигнаха до всяка една от нуждаещите се жени.

Сороптимист Русе Дарение за жени с рак за гърдата

Женската сила на взаимопомощта

Една приятелска среща променя живота на много жени

Събитието беше вълнуващо, със сълзи и усмивки, истинско женско празненство на обичта и вярата в живота! Важното послание, което беше изпратено на тази среща, беше съпричастността и взаимопомощта. Жените се чувстваха обединени в борбата си и знаеха, че не са сами.

Соптимист Русе Една приятелска среща

Една приятелска среща в подкрепа на жените с рак на гърдата

One Response

  1. Това беше една среща с акумулиращ ефект. Много русенки се сдобиха с висококачествени помощни средства за ползване след животоспасяваща операция, научиха за Сороптимист. Нашите приятели от Сдружението на онкоболни ЗАЕДНО СИ ПОМАГАМЕ увеличиха броя на членовете си. Клуб Русе доказа, че проектите му имат устойчивост. През 2015 година започнахме с Кръгла маса по проблемите на това заболяване. Продължихме с Група за психологическа подкрепа, създадохме материали за превенция, които и до днес разпространяваме във фирми и по събития. Вече 8 години работим за каузата женско здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *