Клуб Русе

За нас

Сороптимист Интернешънъл Клуб Русе

СИ Клуб Русе е чартиран на 2 юни 2013 година. Кръстници на клуба са дамите от клуб Конгсберг – Норвегия, които и до ден днешен подкрепят и подпомагат дейностите на организацията.

Членове

Жени в полза на обществото

Членовете на Клуб Сороптимист Интернешънъл – Русе сме много повече от просто група жени, ние сме общност на утвърдени професионалисти, които сме решени да направим по-добър света около нас, насочени към изграждането на по-добра общност, където всяко едно лице е зачитано и подкрепено.

Ангажираме се с реализирането на различни проекти и инициативи, с които да помогнем на тези, които имат нужда от подкрепа и мотивация. Изграждаме мрежа от общности, които са насочени към постигането на общи цели, а не само на лични.

СИ Клуб Русе е дамски клуб, който предоставя на жените възможността да участват активно в обществения живот и да допринесат за положителните промени в обществото. В този женски клуб не само се подкрепяме взаимно,но и се борим за защитата на правата на другите. По този начин ние помагаме за подобряването на качеството на живот на всички останали.

Клуб Сороптимист Интернешънъл – Русе е пример за това как една малка общност може да направи голяма промяна около нас.

Проекти

Сороптимист Интернешънъл Клуб Русе

10 години работа в подкрепа на общественото благо

В продължение на 10 години клубът работи по проекти, насочени към различни обществени проблеми, включително образование и лидерство, здраве, екология, насилие срещу жени и деца, подпомагане на деца със специални потребности и на талантливи деца и студенти.

Чрез тези проекти се помага на жени и деца да реализират своите способности и да водят независим живот.

Устойчиви партньорства в Европа

СИ Клуб Русе има устойчиво партньорство с клубове от Норвегия, Германия, Румъния, Молдова.

 

Партньори Сороптимист Клуб Русе

 

Финансиране и награди от Европейската Федерация на Сороптимист

През 2018 година клубът печели финансиране от Европейската федерация на Сороптимист за проекта „Учим с действия, учим с обич“, чиято цел е общуване с приобщаване на деца от неравностойни семейства. Същата година клубът е отличен с наградата „Best Practice Award“ за проекта си „Не си сама“, който е насочен в подкрепа на жените с диагноза рак на гърдата.

 

Награди Сороптимист Клуб Русе

 

Присъединете се към СИ Клуб Русе – една възможност за активно участие в обществения живот