Подкрепа за Турция

Скъпи Президенти,

Като сороптимисти, ние знаем, че нашият свят не винаги е безопасно място за живеене, най-вече поради действия, причинени от хора.

Понякога, по-скоро по изключение, това е и заради природата и тогава също се изправяме обединени в солидарност.

Вашата колега, Севил Коджа, Президент на Съюза на Турция, живее в Адана, което е много близо до най-пострадалите райони, всички магистрали оттам до районите на бедствието са прекъснати и комуникацията е сложна. Турският съюз е добре организиран и вече е създадена комисия с председател генералния секретар на съюза, който също е от засегнатия регион. Те са в добра позиция да знаят къде и кога е най-необходима помощ.

Всички живеем в държави, които са изпратили или се канят да изпратят добре оборудвани екипи за спасяване и издирване или подготвят мобилни болници за първа помощ. Това не е нашата задача като сороптимистки. Нашите бързи действия обаче са също толкова необходими, за да подкрепим онези, които имат най-голяма нужда от това в момента в Турция.

Севил Коджа като Президент на Съюза на Турция призовава за дарения, тъй като турските сороптимисти предприемат действия, за да помогнат на жертвите да се възстановят и знам, че всеки един от нас иска да помогне.

Моля, вижте по-долу имейл от нея днес:

Уважаеми сороптимисти,

Земетресението причини сериозни разрушения в много градове, за съжаление има много отломки от срутени сгради, които все още не са достигнати. Много от нас имат роднини и познати в земетръсните зони. Желанието ни е всички те да бъдат спасени в добро здраве.

Ние сме готови за всякакъв вид помощ и подкрепа от нашите клубове, така че споделяме iban номера с нашите клубове, които искат да дарят в дарителската сметка за природни бедствия на нашата Федерация.

Ще ви информираме по-късно как ще бъдат оценени вашите дарения.

Както винаги, ще продължим да работим в дух на единство и солидарност, за да преодолеем последствията от земетресението, което причини дълбока болка на цялата страна и да излекуваме раните си.

Като Турски съюз бихме искали да изразим нашата най-дълбока благодарност към всички вас.

В приятелство и солидарност

Поздрави

Севил

Изображение: Priscilla Du Preez Unsplash