We stand up for Türkiye

Скъпи сестри от Турция,

С ужас и страхопочитание започнахме деня си сутринта на 6 февруари, гледайки и четейки за убийственото земетресение, което удари вашата страна.

Сърцата и мислите ни са насочени към оцелелите и роднините на онези, чийто живот не беше пощаден от това природно бедствие.

Докато правителства и специализирани организации вече изпращат спасителни екипи, за да помогнат за спасяването на живота на затрупаните под развалините, но все още живи, ние, сестрите Сороптимистки от България, вече мислим как можем да бъдем полезни. Със сигурност ще се включим в операциите на Червения кръст и ще дарим за спешни доставки.

Ако видите някакъв друг конкретен начин, по който можем да помогнем бързо, моля, не се колебайте да ни информирате за вашите нужди!

Изказваме съболезнования на семействата на пострадалите, с пожелания за бързо възстановяване на ранените.

Ние вярваме в силата на турския народ и способността му да се справя с критични ситуации и за пореден път изразяваме готовност да помогнем по всякакъв начин.

Стоим зад Турция и турските жени!

Със сестринска любов и грижа,

Милена Попова

Президент СИЕ СЪЮЗ БЪЛГАРИЯ


Скъпа Милена,

Благодаря ти много за писмото. Ситуацията е много тревожна, както всички могат да я проследят.

Голям регион е засегнат от земетресението и зимните условия правят ситуацията още по-трудна. Вторичните трусове и отделните земетресения все още продължават.

Въпреки всички тези тежки условия, спасителните дейности продължават, доколкото условията позволяват.

Нашият Съюзен Борд работи върху определянето на помощите, от които се нуждаем, тяхното прилагане и необходимите процедури.

Ще се свържем с вас и ще ви информираме.

Вашите молитви, мисли, послания ни правят силни.

Благодаря ви, скъпи сестри сороптимистки, ДА, ние се застъпваме един за друг.

От името на нашите членове и Съюза, изпращам моите искрени поздрави,

Нилгюн Паккан

Вице-президент СИЕ 2021-2023