Изпълнените проекти на клуб "София-Основтаел"

Клуб „София-Основател“ заедно с други клубове на Сороптимист Интернешънал и някои от държавните и частни дружества осъществиха проекти в следните области:

Част от изпълнените проекти са в следните области:

  • По случай навършване на 100 години от създаването на световната женска организация Сороптимист Интернешънъл, по инициатива на Ана Драганова от клуб Основател, с подкрепата на всички софийски клубове, както и помоща на О.Ф.„Паркове и Градини”, в Южния парк беше оформено пространство и засадени 12 ценни дървесни видове. Поставената табела носи посланието на СИЕ-БГ” Дарение за гражданите на София за по-чист въздух”.

  • Беше Организирана международна среща и семинар под мотото „Жени, Вода, Лидерство„/„Women, Water, Leadership”/, като част кампанията на световната президентка Мариет Ван Кохен през 2019г. Беше включена и община Кюстендил.

  • По темата „Чрез знание към лидерство” беше подпомогната младата музикантка Ралица Сомова, дете на самотна майка. Беше закупено пиано и платена стипендия в СМУ – Пловдив, степендия в Нов Български университет, както и за 2 семестъра за следдимна специализация.

  • В сътрудничество с Регионалната библиотека в град Кюстендил бяха предоставени над 300 книги /речници, художествена, специализирана и детска литерятура/, събрани от клуб „Основател” и от други клубове. 
Изпълнените проекти на клуб "София-Основтаел"
  • Клубът осъществи организацията, посрещането и медийното отразяване на пробега 3600 км – „Run for peace”/”Маратон за мир” / – на Ара Хачатурян през май 2018, съвместно с Асоциация на арменците в България.

  • родължава традиционна грижа и контакти с дом за възрастни хора в ж.к.Дървеница, София. Беше проведена трудова терапия чрез закупуване и засаждане на цветя в двора на дома.

  • Инициирани и изпълнени бяха две детски площадки в София, район Младост 3, със социален и екологичен ефект за подобряване на градската среда. Средствата и личен труд бяха осигурени от софийските клубове на СИЕ, в партньорство със Софийска община и НПО „Екорегиони”. Обзаведени бяха със съоръжения, подходящи и за деца с увреждания. Инициативата беше популяризирана чрез медии и чрез надпис «Сороптимист България» върху три пейки, осигурени от клуб „Основател“.