Върбица

Проект НУ „Отец Паисий“, с. Върбица, общ. Плевен – подпомагане материалната база на училището и обучителния процес, както и запазване на националните традиции и обичаи.


В училището учат 36 деца от 1 до 4 клас, като 22 от тях живеят в пансиона към училището. До този момент са закупени училищни помагала и пособия, телевизор Hitachi, косачка за двора на училището, 4 броя национални носии – 2 за момичета и 2 за момчета. За 1-ви март 2021 г. децата изработиха 160 броя мартеници, които бяха изкупени от нашите клубове, а парите им бяха преведени за покриване на техни неотложни нужди. Също така им изпратихме сладки и други лакомства за българския празник Баба Марта. Бе организиран конкурс за рисунка на тема Баба Марта и първите 3 най-добри рисунки получиха отличия. За Коледа 2021г. децата се включиха в инициативата „Коледа за баба“, като изработиха коледни картички с пожелания, които бяха изпратени на самотни възрастни хора от домове за стари хора и стоплиха сърцата им за празника.


Проектът се счита за абсолютно успешен и устойчив, защото чрез него бяха подпомогнати, както децата, така и самото училище.


Към момента е стартирана акция за осигуряване на тротинетки и други пособия за игри за децата. За лятото на 2022г. планираме да подпомогнем летен лагер на море за децата.